Fakta over Tyskland

Hvorfor lære tysk?

Det tyske sprog er det største sprog i EU. Tysk tales ikke bare i Tyskland, men også i Østrig, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein og som minoritetssprog i bl.a. Rumænien, Italien og Brasilien.

Der er mange gode grunde og praktiske fordele til at lære tysk. Tysk er brugbart på rejser for eksempel på skiferie til Østrig. Det er altid den fordel at kunne kommunikere med de mange lokale i deres eget sprog og for et erhverve en forståelse af deres kultur.

Da dansk også er et germansk sprog, er det forholdsvis nemt at lære det tyske sprog for en dansker. I det danske sprog findes mange låneord fra det tyske sprog. Den tyske grammatik kan godt være lidt svær, blandt andet på grund af kasus, der kræver, at man kan analysere en sætning. Der er også tre køn og så bøjes verberne…

Tysk er en eftertragtet kompetence blandt virksomheder. Tyskland er Danmarks absolut største samhandelspartner og er afgørende for dansk økonomi. Mere end 10.000 danske virksomheder eksporterer til Tyskland, hvilket giver grobund for 115.000 danske arbejdspladser. Gode sprogkundskaber er altid en forudsætning for en god handel, og for at knytte en god kontakt til de mange turister, der besøger og overnatter i Danmark.

 

POLAND